Hoitava Hengitys HB®

Hoitava Hengitys HB®

Hengityksen häiriöt ovat yleisiä. Hengitys voi olla kiihkeää ja pinnallista, tai syvää ja raskasta puuskuttamista. Liikahengittämistä. Häiriintynyt hengitys aiheuttaa aineenvaihdunnanhäiriöitä, joista on seurauksena elimistön hapenpuute sekä monimuotoisia terveysongelmia. Ei siis ole yhdentekevää, kuinka hengitämme.

 

Ylihengittäminen eli hyperventilaatio voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten:

  • Hengityksen vinkuminen, hengenahdistus, yskä, painon tunne rinnassa, jatkuva haukottelu, kuorsaus ja uniapnea.
  • Stressi, jännitys, masennus, pelko, ahdistus, paniikki,
  • Nopea syke, rintakivut, rytmihäiriöt ja sydämen muljahtelut.
  • Heikko keskittymiskyky, tunnottomuus, hikoilu, huimaus, käsien ja jalkojen pistely, kämmenien hikoaminen, pyörrytys, vapina ja päänsärky.
  • -Allergiset reaktiot, histamiinitason nousu, liman erityksen lisääntyminen, tulehdukset, ilmateiden ahtautuminen.
  • -Unihäiriöt, levottomuus, keskittymiskyvyttömyys, kuorsaus, uniapnea, lisääntynyt virtsaamisen tarve, lapsilla yökastelu, suolisto-oireet, väsymys.

 

Hoitava Hengitys on yksinkertainen mutta tehokas ja kokonaisvaltainen menetelmä terveyden itsehoitoon. Mikäli hengitys on ollut häiriintynyttä pidempään, hengityskeskus on ”ohjelmoitunut”  tuolle hengitykselle, eikä tällöin pelkkä tieto asiasta korjaa vakiintunutta hengitystapaa. Tarvitaan säännöllisiä hengitysharjoituksia, joiden avulla hengitys pikkuhiljaa normalisoidaan. Näitä harjoituksia opit ohjatusti Hoitava Hengitys-ohjaajalta.

Hoitava Hengitys HB® on Buteyko-menetelmään perustuva hengitysmenetelmä, jolla normalisoidaan häiriintynyt hengitys. 

Hoitava Hengitys HB® -menetelmän on kehittänyt ja jalostanut Marketta Manninen useiden vuosien aikana Buteyko-ohjaajana tehtyjen huomioiden perusteella.