VoiceWell®-bettmassage (professional)
Fysikalisk behandling av funktionsstörningar i käksystemet (TMD)

Har du något av dessa symptom?

Orsaken kan vara att du gnisslar eller biter ihop tänderna när du sover eller när du är vaken.

 

BEHANDLING AV BETTPROBLEM
Det uppskattas, att upp till hälften av finländarna har i något skede symptom av funktionsstörningar i käksystemet (bettproblem). Brådska, höjda arbetskrav och stress kan leda till smärtsymptom i olika delar av kroppen. Tandläkare har redan i åratal oroat sig för hur funktionsstörningarna i käksystemet har blivit allt vanligare vilket leder till att tänderna slits snabbare.
Bettstörningarna leder ofta till värk i ansiktet och käken samt i huvudet och nacken. Tandläkarna behandlar bettproblemen bl.a genom att slipa tänderna eller genom att låta tillverka en individuell bettskena.

 

FUNKTIONSSTÖRNINGAR I BETTET – BEHANDLING MED VOICEWELL-METODEN
Man kan behandla bettproblemen (t.ex. bruxism, gnissling av tänderna på natten) även i förebyggande syfte. Redan i ett tidigt skede ( innan tandläkaren slipar tänderna eller bettskenan) kan man balansera bettmuskulaturens och käkens funktion med hjälp av fysikalisk behandling (VoiceWell mm.),med rörelser och avslappningsövningar som stretchar och stärker muskulaturen i området. Förutom bettmuskulaturen behandlas även nack och skuldermuskulaturen, tungbottnen, huvudet och ansiktet. Utgående från klientens behov (hälsotillstånd, hållning, yrke, hobby) kan behandlingen utökas t.ex till armar, höft och t.o.m hela kroppen.
VoiceWell-massörerna samarbetar med tandläkare och med hals-, näs- och öronläkare.
Bettmuskulaturmassage kan även vara en del av BodyVoice-massage.

 

 

Jag går regelbundet hos Marina på VoiceWell-behandling. Jag spänner ofta mina käkar på natten varpå jag får ont i dem och huvudet. Spänningarna påverkar hela kroppen och dess välbefinnande. Som sångerska är behandlingen viktig för mej. Min röst är alltid klarare efer behandlingen. Förutom bettmassagen ger Marina goda råd hur jag kan minska på tandgnisslander samt hur jag kan slappna av och stretcha min kropp. Jag kan varmt rekommendera Marina.

Lumi Ollila "Milou"Singer-songwriter

Fri käke - fritt sinne

Sivu päivitetty